Mini tarty ze sliwkami, serkiem brie i tymiankiem.
To kolejne mini tarty na ciescie francuskim, po cytrynowych tarteletkach z cukinia i serem feta, ktore zawladnely moim sercem i kubkami smakowymi :) Sa niesamowicie pyszne! Wszystkie smaki: serek brie, sliwki, miod i tymianek doskonale ze soba wspolgraja. Moglabym je jesc bez konca :) Poza tym robi sie je blyskawicznie. Polecam :)
Mini tarty ze sliwkami, serkiem brie i tymiankiem
Skladniki:
opakowanie mrozonego ciasta francuskiego
300 g serka brie
500 g sliwek wegierek
6 lyzek miodu
4 galazki tymianku
pieprz
Sliwki przekroic na pol i wyjac pestki. Ciasto francuskie rozmrozic, rozwinac i pokroic na 6 rownych prostokatow. Zawinac ich brzegi i lekko nakluc widelcem.
Na ciescie ulozyc pokrojony serek brie oraz sliwki pokrojone w paseczki. Kazda mini tarte polac lyzka miodu, posypac tymiankiem i pieprzem.
Piec 30 min. w temp. 200°C.
*zrodlo przepisu: ksiazeczka "Ciasta francuskie" dolaczona do "Poradnika Domowego"
Komentarze
Pozdrawiam weekendowo:*
połączenie jest niezwykle aromatyczne. ciekawe.
Pozdrawiam!
Oj, zjadłabym taką tartkę :)
Pozdrawiam cieplutko :)