Czekoladowe babeczki a la brownie.
Czekoladowe babeczki przypominajace w smaku brownie. Z wierzchu chrupiace, w srodku miekkie i lekko ciagnace. Z dodatkiem chrupiacych orzechow wloskich i migdalow. Idealne na wielkanocny stol lub do koszyczka. Goraco polecam :)
Czekoladowe babeczki a la brownie
Skladniki na 6 babeczek:
175 g kuwertury z gorzkiej czekolady
100 g posiekanych orzechow wloskich
100 g posiekanych migdalow
200 g cukru
100 g miekkiego masla
szczypta soli
3 jajka (M)
150 g maki pszennej
2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia
ew. 150 g kuwertury z gorzkiej czekolady (do polania babeczek) lub cukier puder do posypania
Piekarnik rozgrzac do temp. 175°C. Forme na 6 babeczek o pojemnosci 200 ml kazda, wysmarowac maslem i wysypac maka.
Kuwerture posiekac, stopic w kapieli wodnej, wystudzic. Miekkie maslo przelozyc do misy miksera, dodac szczypte soli i cukier, zmiksowac na gladka mase. Ciagle ucierajac, dodawac po jednym jajku.
Make wymieszac z proszkiem do pieczenia, dodac do masy, zmiksowac. Wlac stopiona czekolade, ponownie zmiksowac. Na koniec wsypac posiekane orzechy wloskie i migdaly, wymieszac.
Przelozyc mase do przygotowanej formy, wyrownac powierzchnie. Wstawic forme do nagrzanego piekarnika i piec przez 30 min. Upieczone babeczki wyjac z piekarnika, zostawic na 10 min. w formie a nastepnie wyjac z formy i wystudzic na kuchennej kratce.
Ewentualnie pozostala kuwerture stopic w kapieli wodnej, polac nia wystudzone babeczki. Mozna tez oproszyc babeczki cukrem pudrem.
Komentarze
ciepłych i spokojnych Świąt!
hãng hàng không eva air của nước nào
giá vé máy bay eva đi mỹ
phòng vé korean air
đặt vé máy bay đi mỹ
vé máy bay đi canada giá rẻ
Cuoc Doi La Nhung Chuyen Di
Du Lich Tu Tuc
Tri Thuc Du Lich