Tortelloni z zielonym groszkiem i tunczykiem.
Mam dzis dla Was przepis na pyszne i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe (lub jesli ktos woli, kolacyjne:) Do przygotowania tego dania uzywamy gotowych, swiezych pierozkow tortelloni z serem (mysle, ze pierozki ze szpinakiem i ricotta beda smakowaly rownie dobrze). Jesli ktos nie lubi tunczyka moze go pominac, danie jest wystarczajaco dobre z samym groszkiem. Goraco polecam :)
Tortelloni z zielonym groszkiem i tunczykiem
Skladniki na 3-4 porcje:
1 op. swiezych pierozkow tortelloni z serem (500g)
300 g mrozonego zielonego groszku
1 puszka tunczyka w sosie wlasnym (185g)
250 ml smietany kremowki (30%)
1 mala cebula
1 zabek czosnku
3 lyzki oliwy
1 lyzka maki pszennej
sol morska
swiezo mielony czarny pieprz
Cebule i czosnek obrac, drobno posiekac. Na glebokiej patelni rozgrzac oliwe, wrzucic cebule i czosnek, podsmazyc. Oproszyc maka, krotko zasmazyc.
Wlac smietane i 150 ml wody, wymieszac. Dodac zamrozony groszek i gotowac przez 5 min. az sos zgestnieje a groszek bedzie miekki. Doprawic do smaku sola morska i swiezo mielonym pieprzem.
Tunczyka osaczyc z zalewy, podzielic widelcem na mniejsze kawalki. W garnku zagotowac wode z dodatkiem soli. Wrzucic pierozki tortelloni, gotowac wg przepisu na opakowaniu, osaczyc.
Ugotowane tortelloni przelozyc na patelnie. Dodac tunczyka, wymieszac i podawac.
Komentarze
đại lý vé máy bay eva tại tphcm
gia ve may bay eva di my
mua vé máy bay korean air
bán vé máy bay đi mỹ giá rẻ
mua vé máy bay đi canada
Những Chuyến Đi Cuộc Đời
Ngau Hung Du Lich
Tri Thuc Du Lich