Zupa z pierozkami tortellini.
Pogoda, jak kobieta, zmienna jest :) Cieple, prawie wiosenne dni przeplataja sie tutaj z mrozem i sniegiem. Podczas weekendu spadlo w nocy tyle sniegu, ze caly swiat znow wygladal jak z bajki. Zdazylismy jeszcze rano wyjsc na spacer aby nacieszyc sie sniegiem. Po poludniu nie bylo juz po nim sladu... Na takie wciaz jeszcze chlodne i zimowe dni proponuje Wam kolejna pyszna zupe. Blyskawiczna w przygotowaniu, pelna warzyw, z dodatkiem pierozkow tortellini faszerowanych miesem. Taka zupa wspaniale syci i rozgrzewa. Polecam :)
Zupa z pierozkami tortellini
Skladniki na 4 porcje:
150 g mrozonego groszku
1 maly por
200 g marchewki
200 g selera korzeniowego
1 lyzka oliwy
1 lyzka koncentratu pomidorowego
750 ml bulionu warzywnego
1 opakowanie swiezych pierozkow tortellini z miesem (500 g )
sol morska
swiezo mielony czarny pieprz
Groszek rozmrozic w temperaturze pokojowej. Pora oczyscic, umyc. Marchewki i seler obrac, umyc. Wszystkie warzywa pokroic w kostke. W garnku rozgrzac oliwe, wrzucic warzywa, smazyc przez 3 min.
Dodac koncentrat pomidorowy, wymieszac. Wlac bulion i zagotowac. Wlozyc do zupy pierozki tortellini, zagotowac i gotowac 2 min. Doprawic do smaku sola i swiezo mielonym pieprzem.
Podawac z bagietka.
Komentarze
Głaski dla bohatera drugiego planu :-)