Napoj arbuzowy z bazylia.
Dzis kolejny uplany dzien... Wczoraj termometr pokazywal 35°C w cieniu! Myslalam, ze nic mnie juz nie zaskoczy (nawet gotowa bylam na powitanie jesieni) a tu prosze taka niespodzianka:) Jesli u Was tez jest tak cieplo, to polecam Wam pyszny, chlodzacy napoj z arbuza z przepisu Jamiego Olivera. Wystarczy zmiksowac ze soba trzy skladniki, dopelnic gazowana woda mineralna, dorzucic kilka kostek lodu i juz mozemy rozkoszowac sie cudownym orzezwieniem :) Goraco polecam.
Napoj arbuzowy z bazylia
*inspiracja: "Jamie" 5-6 (2016)
Skladniki na 1,5 l:
1 maly arbuz
1 lyzka drobno posiekanej bazylii
1 lyzka miodu
200 ml wody gazowanej (lub wiecej wg uznania)
Miazsz z arbuza pokroic na male kawalki (ew. usunac pestki), przelozyc do torebki i wlozyc do zamrazarki na co najmniej 1 godz. Nastepnie wyjac i przelozyc do kielicha blendera.
Dodac miod i bazylie, zmiksowac. Przelac do duzego dzbanka, dopelnic woda mineralna, wymieszac. Podawac schlodzony, w wysokich szklankach, z kostkami lodu.
Komentarze
miłego upalnego dnia!
Pozdrawiam Cie z Barcelony. Tutaj sprawdzi sie idealnie!
Usciski.
Pozdrowienia.
Pozdrowienia.
Pozdrowienia.
Usciski.
Pozdrowienia.