tag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post8184222875099093390..comments2023-09-22T19:31:48.672+02:00Comments on kalejdoskop kulinarny: Donna Hay. Pstragi pieczone w lisciach winorosli.majkahttp://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-70835939062779772802010-11-23T13:41:04.951+01:002010-11-23T13:41:04.951+01:00wspaniały pomysł z wprowadzeniem do menu większej ...wspaniały pomysł z wprowadzeniem do menu większej ilości ryb :) popieram i czekam na ciekawe przepisy :))piegusek1976https://www.blogger.com/profile/06364950255820759670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-21076260791341456772010-11-22T16:16:34.298+01:002010-11-22T16:16:34.298+01:00Oj kiedyś mi gdzieś mignęło nazwisko Donny Hay, al...Oj kiedyś mi gdzieś mignęło nazwisko Donny Hay, ale allegro nie zwróciło mi specjalnie wyników i tak tkwię w błogiej nieświadomości, a może powinnam bardziej poszukać?Magda https://www.blogger.com/profile/11965953387814128587noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-51206652565166361872010-11-22T14:06:16.593+01:002010-11-22T14:06:16.593+01:00Kuchareczku - ciesze sie, ze Ci sie podobaja :)
M...Kuchareczku - ciesze sie, ze Ci sie podobaja :)<br /><br />Monika.L - swiete slowa :) Ja zbieram je teraz namietnie. Mam juz kilka wyprobowanych, wkrotce pokaze kolejna rybke :)) Buziaki.<br /><br />buruuberii - ciesze sie, ze przepis przypadl Ci do gustu :) Mam jeszcze jeden w zanadrzu, oczywiscie z pstragiem w roli glownej i chetnie wkrotce sie nim podziele :)<br /><br />nobleva - jak na razie pstrag nalezy do moich ulubionych ryb. A swiezych rybek morskich zazdraszczam okrutnie :))<br /><br />andzia-35 - w takim razie wpadnij do mnie :))<br /><br />Tilianara - ciekawe okreslenie rybki :)) Pozdrawiam.<br /><br />amarantka - mniam, nabralam ochoty na takiego pstraga w wykonaniu Twojej mamy :))<br /><br />Panna Malwinna - ja cale szczescie nie mam problemu ze swoim M. On rybki jada niezwykle chetnie. Cale szczescie :)) A rybka jest aromatyczna, te liscie robia swoje :)<br /><br />Krytyk Kulinarny - mam nadzieje, ze uslysza Twoje nawolywania do jedzenia ryby :) Ja tez ryby bardzo lubie a takie swiezutkie, prosto z patelni jak piszesz, to juz darze miloscia ogromna :)<br /><br />grazyna - dziekuje. I jest pyszne :))<br /><br />viridianka - mam nadzieje, ze bedzie wam smakowac :) Pozdrowienia dla Taty :))<br /><br />Paula - ciesze sie :)<br /><br />karoLina - ja tez za rybami w occie nie przepadam (nie wiem, jak mozna je jesc:)) Co do lisci...owszem sa jadalne ale wydaje mi sie, ze to wszystko kwestia przygotowania. Kiedy robisz np. dolmadakie (czyli te golabki w lisciach winorosli) musisz je jakis czas dusic w garnku (lub piec dosyc dlugo jak to widzialam np. u Grumkow:)). Wydaje mi sie, ze one wtedy ladnie zmiekna i mozna je wcinac. A takie pieczone i to jeszcze na samym wierzchu robia sie suche i w efekcie "niezjadliwe" :))<br /><br />misbasia - dziekuje. A taka ryba z folii ma swoj urok :))majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-76446063936476730192010-11-22T13:50:29.371+01:002010-11-22T13:50:29.371+01:00aga - ciesze sie :)
EVE - inaczej sie nie dalo :)...aga - ciesze sie :)<br /><br />EVE - inaczej sie nie dalo :) Chociaz moj M. troche kaprysil przy tej pieczonej w folii :)) Polecam.<br /><br />Amber - wiesz, ja bardzo lubie ryby i owoce morza. Prawde mowiac moglabym je jesc na okraglo i kiedy jestesmy na urlopie to zajadam sie nimi bez opamietania. A w domu jakos pomyslow brak... :)<br /><br />Emma - ja tez lubie pstarga :) Witaj w klubie :)<br /><br />Piegowata - pojecia nie mam :( Moze w jakims hipermarkecie? Ja kupuje w Realu (niemieckim oczywiscie). Liscie leza sobie zaraz obok oliwek i kuskusu :) <br /><br />gosiaa99 - z przyjemnoscia Cie zapraszam :) Ja takie ryby pieczone w calosci lubie najbardziej. I cale szczescie, ze nie tylko ja :)<br /><br />kabamaiga - dziekuje. To chyba sprawa temperatury i sposobu przyrzadzenia ryby. Pieklam ostatnio rybe wg Jamiego Olivera, bez folii i byla doskonala :)<br /><br />ozzie - w takim razie polecam :)<br /><br />asieja - polecam zmiany bo przeciez ryby sa takie pyszne :) Tylko szkoda, ze zawsze tak trudno znalezc jakis dobry przepis na rybe.<br /><br />kornik - a wiesz, ze mnie tez do tej pory tak sie kojarzyla? :) Zreszta ja nie mam nic przeciwko temu bo rybke smazona z kapusta kiszona bardzo lubie :))<br /><br />Zaytoon - dziekuje. Ja kupuje zawsze mrozone pstragi. Chowam do zamarazalnika i kiedy tylko mam ochote na rybke to sobie przygotowuje :) Jak do tej pory nie trafilam jeszcze na zlej jakosci rybe :)<br /><br />ewelajna - ha ha...masz racje. Dopiero teraz zauwazylam, jaka ta ryba ma mine :)) No coz, dopadli ja :))<br /><br />majana - dziekuje slicznie. I zapraszam na rybke .)<br /><br />lepszysmak - dziekuje. To moze rozkrecimy maly interes: ja bede Ci podsylala rybki a Ty mi przepisy :))<br /><br />Arven - jak na razie trwam w postanowieniu tylko ciekawe jak dlugo :) Chyba do momentu, az mi sie przepisy wyczerpia :)) I jestem ciekawa na co konkretnie wplywa ta ryba :))<br /><br />thiessa - taki sloiczek z liscmi jest na wage zlota :) Ja mialam robic w zeszlym roku, nawet sobie liscie specjalnie od dziadkow z Poslki przywiozlam ale stanelo jak zwykle na niczym :( Liscie sie zmarnowaly a ja musze je kupowac w sklepie :))majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-10396750926740980192010-11-21T22:53:28.233+01:002010-11-21T22:53:28.233+01:00Majeczko! Cudne pyszności przygotowujesz, jak zaws...Majeczko! Cudne pyszności przygotowujesz, jak zawsze! :) A co do ryby - jak też wolę pieczoną w folii ;)misbasiahttp://misbasia.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-40813201625259002432010-11-21T21:23:52.351+01:002010-11-21T21:23:52.351+01:00Ja ryby lubię (tylko nie śledzie w oleju czy w occ...Ja ryby lubię (tylko nie śledzie w oleju czy w occie, ale to w ogóle jako ryba się nie liczy), chociaż jadam rzadko. Twój pstrąg bardzo smacznie się prezentuje, zaczęłam się zastanawiać nad tymi liśćmi, ale u nas chyba też można dostać marynowane. Ja zawsze myślałam, że są jadalne...<br /><br />A zdjęcia u Donny piękne, dotychczas nie miałam z nią wiele do czynienia, chyba żadna książka nie wyszła po polsku, ale przyjrzę się bliżej chociaż jej stronie.karoLinahttps://www.blogger.com/profile/04722607240692894455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-27452954074012854052010-11-19T22:23:21.324+01:002010-11-19T22:23:21.324+01:00pstrągi bardzo lubię, ale takiej wersji nie znałam...pstrągi bardzo lubię, ale takiej wersji nie znałam. podoba mi się!Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-4198697286536057952010-11-19T21:57:18.637+01:002010-11-19T21:57:18.637+01:00jak jestem w domu to co wtorek rybę jemy na obiad,...jak jestem w domu to co wtorek rybę jemy na obiad, potem jeszcze w piątek na kolację :) w łodzi rzecz m a się niestety zupełnie inaczej, jak choć raz na miesiąc zjem to jest dobrze, a przecież tak łatwo ryby można przygotować...<br />bardzo ciekawy pomysł z tymi liśćmi, zapisuję przepis i zrobimy z Tatą jak wrócę do domu:)viridiankahttps://www.blogger.com/profile/16986081722079953655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-19084262032331355072010-11-19T18:02:56.157+01:002010-11-19T18:02:56.157+01:00Ale super ! To musi być pyszne :)Ale super ! To musi być pyszne :)grazynahttps://www.blogger.com/profile/13877630737821701425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-50372067507026946652010-11-19T12:54:39.498+01:002010-11-19T12:54:39.498+01:00Ryby za rzadko goszczą na naszych stołach, stanowc...Ryby za rzadko goszczą na naszych stołach, stanowczo za rzadko. A to takie pyszne kąski! Jak choćby ten pieczony pstrąg - restauratorzy, patrzcie i wprowadzajcie do menu!! Jadłem niedawno świeżo złowione bałtyckie śledzie, prosto z patelni. Pycha. Ryby, ryby... Jedzmy ryby!!Krytyk Kulinarnyhttp://www.krytykkulinarny.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-48143632020402384342010-11-19T08:18:32.893+01:002010-11-19T08:18:32.893+01:00u mnie ryby pojawiają się na stole dwa razy w roku...u mnie ryby pojawiają się na stole dwa razy w roku i sama też planuję to zmienić, tylko ciężko mojemu Lubemu wyjaśnić, że ryba też mięso i że się nią naje. <br />Twoja rybka musi być niezwykle aromatyczna;))Panna Malwinnahttps://www.blogger.com/profile/15055194916257972608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-53255042621359509732010-11-18T12:34:37.196+01:002010-11-18T12:34:37.196+01:00Pstrągi lubię bardzo i z pewnością kiedyś skorzyst...Pstrągi lubię bardzo i z pewnością kiedyś skorzystam z Twojego przepisu. Na razie najczęściej jadam je u mojej mamy, która jest mistrzynią w ich przygotowywaniu. Zawsze wychodzą jej idealne :)amarantkahttps://www.blogger.com/profile/01362049168508869911noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-9536727075794087822010-11-18T09:03:52.725+01:002010-11-18T09:03:52.725+01:00Ależ ciekawa rybka, szczególnie teraz, taka rozgrz...Ależ ciekawa rybka, szczególnie teraz, taka rozgrzewająca :)Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-48151335763970874362010-11-18T09:03:07.445+01:002010-11-18T09:03:07.445+01:00Mmm...ale danie!!!:)
Wieki już nie jadłam pstrąga:...Mmm...ale danie!!!:)<br />Wieki już nie jadłam pstrąga:)andzia-35https://www.blogger.com/profile/08685970084825479185noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-90687471612764920652010-11-18T09:02:52.697+01:002010-11-18T09:02:52.697+01:00Mmm...ale danie!!!:)
Wieki już nie jadłam pstrąga:...Mmm...ale danie!!!:)<br />Wieki już nie jadłam pstrąga:)andzia-35https://www.blogger.com/profile/08685970084825479185noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-72477880509084522342010-11-18T08:21:16.496+01:002010-11-18T08:21:16.496+01:00Czasem kupuję pstrągi, ale niezwykle rzadko, przeg...Czasem kupuję pstrągi, ale niezwykle rzadko, przegrywają niestety ze świeżymi rybami morskimi, które są tu szeroko dostępne. Ale dobry pstrąg, wilgotny i tak pięknie przyrządzony to pyszna sprawa.Ewahttps://www.blogger.com/profile/13984523945331433531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-81403684537897484292010-11-17T23:05:55.225+01:002010-11-17T23:05:55.225+01:00Majcia, dziekuje Ci za ten przepis, jest doskonaly...Majcia, dziekuje Ci za ten przepis, jest doskonaly, a pierwsze zdjecie mnie tak urzeklo ze nie mam watpliwosci ze u mnie powstanie taka ryba! Poszukuje nagminne pomyslow na pstragi bo tylko pstargi sie tu da jes z ryb i to jest to :-) sciskam!buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-38183862006642032682010-11-17T22:28:50.675+01:002010-11-17T22:28:50.675+01:00Dobre i sprawdzone przepisy na rybkę na wagę złota...Dobre i sprawdzone przepisy na rybkę na wagę złota Majeczko!<br /><br />Piękne fotki :)<br />M.Monika. Lhttps://www.blogger.com/profile/09422001822163896246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-18477941998197928392010-11-17T22:11:21.694+01:002010-11-17T22:11:21.694+01:00Majku, ale ładne zdjęcia popełniłaś! ;)Majku, ale ładne zdjęcia popełniłaś! ;)Asiahttps://www.blogger.com/profile/09764586836177064619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-74737331441733191692010-11-17T22:00:42.255+01:002010-11-17T22:00:42.255+01:00No popatrz a ja tylko sobie obserwuje taka rybe w ...No popatrz a ja tylko sobie obserwuje taka rybe w winoroslach w "kuchni greckiej" i zawsze cos innego mi po drodze. Moglabym zrobic zwlaszcza, ze mam pare sloiczkow wlasnorecznie robionych lisci.thiessahttp://sfinjak.wroclaw.pl/eggblognoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-78005354338266719332010-11-17T21:46:32.847+01:002010-11-17T21:46:32.847+01:00Ja też rzadko jadam ryby...i nad tym jakos tylko u...Ja też rzadko jadam ryby...i nad tym jakos tylko ubolewam zamiast działać :o<br />Fajna rybka. I jak wiemy, ryba wpływa na wszystko :PArvénhttps://www.blogger.com/profile/11849785369507033630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-22318506351029734312010-11-17T21:45:09.594+01:002010-11-17T21:45:09.594+01:00Majka, Twoja rybka wygląda niezmiernie apetycznie!...Majka, Twoja rybka wygląda niezmiernie apetycznie! Ja także staram się aby ryba pojawiła się na stole chociaż raz w tygodniu, ale niestety w PL łatwiej o dobry przepis niż o dobrą rybę :( Pzdr i zazdroszczę wspaniałego obiadu AniadoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-16600471986125196372010-11-17T21:42:40.754+01:002010-11-17T21:42:40.754+01:00Jejku,jak ja kocham rybki, pstrągi i łososie najba...Jejku,jak ja kocham rybki, pstrągi i łososie najbardziej. Cudownie pysznie wygląda taka rybka. Zjadłabym bardzo chętnie, mniam:)<br />Pyszne zdjęcia. W zyciu nie umiałabym tak sfotografować rybki!:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-88616528774246894452010-11-17T21:28:54.276+01:002010-11-17T21:28:54.276+01:00Ta ryba wygląda jakby mówiła - niemożliwe..., upie...Ta ryba wygląda jakby mówiła - niemożliwe..., upiekli mnie...<br />Że tez pstrąga nie darzę miłością... A ten z pierwszego zdjęcia łypie na mnie całkiem smakowicie...;););)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7099473488652170108.post-64220078798008718252010-11-17T20:45:25.004+01:002010-11-17T20:45:25.004+01:00Po prostu mistrzowskie zdjecia, Majeczko!
A ryba ...Po prostu mistrzowskie zdjecia, Majeczko!<br /><br />A ryba i u mnie rzadko gosci. Szkoda! Choc moze to kwestia tego, ze w mojej okolicy (poludnie Polski) ciezko zdobyc swieza rybe dobrej jakosci...<br /><br />Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.com